<style>.lazy{display:none}</style> Ekspozitë “Histori të pathëna” - Qendra Durresi Aktiv

Qendra Durresi Aktiv

Ekspozitë “Histori të pathëna”

Një ekspozitë ndryshe dhe emocionuese iu shtua qytetit të Durrësit: “Histori të pathëna: Lidhja shpirtërore e qytetarëve me monumentet dhe qytetin”.

Nëpërmjet imazheve, udhëtuam në kohë, duke zbuluar vendet e dashura të Durrësit tonë, ku secili prej nesh ka një foto kujtim. Kjo ekspozitë ishte më shumë se një thjesht prezantim vizual; ajo ishte një dëshmi e fuqisë së bashkësisë dhe përvojave të përbashkëta.

Gjatë vizitës në ekspozitë, ishte frymëzuese të vëzhgonim bisedat që shkaktonin fotografitë, ndërsa të pranishmit angazhoheshin në diskutime të ngrohta mbi lidhjet e tyre të thella emocionale me qytetin dhe monumentet e tij që, fatkeqësisht, në ditën e sotme nuk janë më të njëjta ose nuk ekzistojnë më. Secila foto kishte një histori të veçantë për të treguar, një rrëfim që u zbërthye nëpërmjet emocioneve dhe kujtimeve personale. Ekspozita na bëri të ndiheshim pjesë e një tregimi kolektiv, një lidhje të fortë dhe intime me trashëgiminë kulturore të qytetit tonë.

Ky aktivitet solli një ndjesi të veçantë të bashkësisë dhe ndarjes së këtyre historive të pathëna. Kjo ngjarje u bë një platformë e rëndësishme për të përqafuar identitetin tonë kulturor dhe për të forcuar ndjenjën e përkujdesjes ndaj trashëgimisë sonë të çmuar. Në fund, kjo ekspozitë e mahnitshme do të mbetet si një kujtim i veçantë në kujtesën tonë, duke na nxitur të rindërtojmë kujtime të vjetra dhe të ruajmë trashëgiminë tonë kulturore për brezat e ardhshëm.

Ky aktivitet organizohet si pjesë e projektit “Kur e kaluara takohet me të ardhmen – rivitalizimi i trashëgimisë kulturore të Durrësit”, që implementohet nga Durrësi Aktiv dhe MuZEH Lab, përmes programit EU4Culture Albania që financohet nga Bashkimi Evropian në Shqipëri dhe implementohet nga UNOPS në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës.

06/Qershor/2023
Optimized with PageSpeed Ninja