<style>.lazy{display:none}</style> Pedalim tek Kepi i Palit (Bishti i Pallës) - Qendra Durresi Aktiv

Qendra Durresi Aktiv

Pedalim tek Kepi i Palit (Bishti i Pallës)

Kepi i Palit, i njohur gjithashtu si Kepi i Bisht-Pallës, është një vend i mrekullueshëm natyror që ofron një përvojë të paharrueshme për ata që duan të eksplorojnë natyrën dhe historinë e Durrësit. Vendosëm të bëjmë një udhëtim me biçikletë drejt Portoromanos për të shijuar bukurinë e Kepit dhe për të diskutuar mbi historinë dhe trashëgiminë e tij.

Kepi i Palit ka një histori të pasur dhe shërbeu si vend strategjik për mbrojtjen e Durrësit në shekujt e kaluar. Dëgjuam rreth detajeve të arkitekturës së fortifikimeve dhe rëndësisë së tyre gjatë kohës së kalimit. Kjo ishtë një mundësi e shkëlqyeshme për të mësuar më shumë mbi trashëgiminë historike të kësaj zone. Udhëtimi me biçikletë drejt Kepit të Palit ishtë një mënyrë e mrekullueshme për të eksploruar këtë vend të bukur dhe për të ndjerë lidhjen më të afërt me natyrën dhe historinë.

Me mbështetjen e UNDP Albania do të vijojmë serinë e aktiviteteve pedalime, hiking, lundrime për të promovuar shtigjet turistike në qytetin e Durrësit dhe të bashkëbisedojmë mbi ekonominë blu për mbrojtjen dhe ruajtjen e mjedisit dhe bregdetit.

04/Shtator/2022
Optimized with PageSpeed Ninja